flag Судова влада України

До уваги громадян!

16 січня 2014, 10:00

Із 01 жовтня 2013 року в Лутугинському районному  суді Луганської області розпочалось надсилання учасникам судового процесу кримінального, цивільного та адміністративного провадження  текстів судових повісток у вигляді SMS- повідомлень.

Надсилання учасникам судового процесу  текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень відбувається  відповідно до затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 01 червня 2013 № 73 Порядку надсилання учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень.

Як показує практика з 01 жовтня 2013 року до суду звернулось 172  учасника судового процесу з заявами про отримання повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень.

Упровадження цього сприяє дотриманню положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо розгляду судом справи впродовж розумного строку, ефективній реалізації громадянами права на захист, а також економії коштів, призначених на забезпечення правосуддя.

Для оперативного розгляду справ в суді та отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення учасникам судового процесу потрібно:

Подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі.

Судова повістка в електронному вигляді буде надсилатися учаснику судового процесу, який подав відповідну заявку до суду, на його номер мобільного телефону, вказаний в такій заявці.